marți, 7 septembrie 2010

Tenerife -o farama din Spania



Desi tine de Spania aceasta insula se afla mai aproape de Africa.Este un loc deosebit de frumos si nu cred ca se supara nimeni daca scriu cateva cuvinte despre el, chiar daca fizic locatia nu apartine Europei.
Tenerife ,cea mai mare insula din arhipelagul Insulelor Canare

se afla la cca 8 ore de zbor de Romania. Este o insula de origine vulcanica al carui varf Pico del Teide are peste 3000m.Daca vreti sa va faceti un concediu aici ,va recomand locul din toata inima. Veti putea spune ca ati fost atat la munte cat si la mare aici . Un fel de “doi in unu” la pachet.




Partea de sud a insulei este preferata de iubitorii de soare si plaja.Costa Adeje, Playa de las Americas si Los Cristianos iti ofera tot ce ai nevoie.Sunt plaje naturale cu nisip negru vulcanic dar si plaje artificiale cu nisip galben adus din Sahara.Hotelurile sunt multe, multe,multe …Cele mai multe sunt construite in trepte cu terase intinse, pline de flori exotice, de unde poti vedea intinderea nesfarsita a oceanului.Faleza este imensa.Cred ca are peste 30 de km si practic nu realizezi cand treci dintr-o statiune in alta.
Localnicii sunt ospitalieri, au restaurantele si terase intime si cochete iar mancarea este delicioasa.Nu va speriati sunt locatii si preturi pentru toate buzunarele.
Partea centrala a insulei este regatul vulcanului adormit.El Teide isi desfasoara aici toata maretia. Stanci negre, vulcanice, de diferite dimensiuni si forme iti afiseaza o imagine selenara.Aici s-a filmat o mare parte din Planeta maimutelor. Vegetatie nu este deloc ,iar ca animale intalnesti o varietate mare de soparle negre care stau si se incalzeasc la soare.
Partea de nord este zona verde a insulei.Este o ciudatenie sa vezi ca in sud este cald si ploua de doua ori pe an in timp ce in nord ploua in fiecare zi.Aceasta parte seamana foarte bine cu zona noastra de munte.Paduri verzi de brazi inalti cu drumuri mici si serpuite te asteapta parca sa le strabati. De acolo din inaltul muntilor, brusc vezi intinderea nesfarsita a oceanului .Cu ochii la ocean nici nu mai observi plantatiile de bananieri aflate de-o parte si alta a drumului si casele localnicilor cochete si inconjurate de palmieri si flori bogat colorate.
Am vazut aici cea mai frumosa gradina zoologica .Te plimbi o zi intreaga si nu te plictisesti.
” LORO PARQUE” asa cum este denumit- iti ofera pe langa o vegetatie extraordinara si un numar mare de pasari si animale precum si cateva spectacole de cca. 15 min in care protagonisti sunt: delfinii, oricile de mare, focile precum si galagiosii papagali de diferite tipuri si marimi.
Puero de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife,San Cristobal de la Laguna, La Orotava sunt cateva orasele aflate in nordul insulei care te vor fermeca atat cu “noul” cat si cu “ vechiul” din ele.
O locatie extraordinara.Mergeti si cu siguranta aceata vacanta nu o veti uita curand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu