miercuri, 12 mai 2010



Salzburg

O zi mi-a fost de ajuns ca sa ma cucereasca.Oare cum au facut oamenii acestia de si-au pastrat orasul asa de bine?A fost lucrul la care m-am gandit multa vreme dupa aceea.
Fusesem cu ceva vreme inaintea vizitei, in zona Salzburgului, intr-o vacanta la ski, dar desi imi propusesem sa vizitez orasul, nu am reusit.L-am vizitat insa in primavara care a urmat si m-a impresionat. Partea veche a orasului ,Alstadt, asezata intre malul raului Salzach si colina pe care se afla fortareara Hohensalzburg , imagine a arhitecturii baroce, te asteapta cu nenumarate catedrale, biserici, cladiri monumentale, palate, piete cu fantani si statui si...multi turisti.Toate acestea fac din Salzburg podoaba de pret a Tirolului austriac ,vanata de turistii din toate colturile lumii.Din 1997, orasul vechi se afla pe lista patrimoniului mondial Unesco si chiar ca merita sa fie proteajat.Palatul rezidential al arhiepiscopului, cu celebrul Glockenspiel –Turnul Orologiu, Domul cu muzeul si piata Domului, manastirea Sfantul Petru-cea mai veche din Austria , fortaraeta Hohensalzburg situata pe o colina la inaltime de unde ti de ofera o splendida priveliste a panoramei orasului, sunt cateva din locurile care iti raman in suflet pentru tot restul vietii.Dar sa nu uitam de Mozart.Aici s-a nascut marele Wolfgang Amadeus Mozart, într-o casă de pe Getreidegasse, la numărul 9, pe 27 ianuarie 1756... Si bineinteles celebra Opera din Salzburg vestita in intreaga lume...Si totusi cred ca mai am multe de vazut acolo.O zi nu este suficient pentru a cuprinde totul.Trebuie sa ma intoc acolo.Astept cu nerabdare acel moment...

5 comentarii:

  1. Ar fi bine daca ai scrie mai multe informatii despre Salzburg. Mi-ar fi de mare ajutor. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa scriu cu siguranta dupa ce voi mai face o vizita acolo.Daca ai intrebari mai la obiect le astept.Poate reusesc totusi sa te ajut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Citind despre Salzburg visez sa fac o vizita acolo...
    Pozele sunt foarte frumoase, iar articolul este foarte frumos scris.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna, sunt amalia, suntem colege la MKO. sunt cam noua in bloggerit si cum nu am gasit unde sa ti trimit un mesaj privat iti scriu aici. pls mult de tot sa ma adaugi si pe mine la lista ta de bloguri ca sa reusesc sa trimit in sfarsit tema:)

    ms frumos si daca vrei imi poti da add pe amma_tritza (YM)

    RăspundețiȘtergere
  5. buna, sunt amalia, suntem colege la MKO. sunt cam noua in bloggerit si cum nu am gasit unde sa ti trimit un mesaj privat iti scriu aici. pls mult de tot sa ma adaugi si pe mine la lista ta de bloguri ca sa reusesc sa trimit in sfarsit tema:)

    ms frumos si daca vrei imi poti da add pe amma_tritza (YM)

    RăspundețiȘtergere